Az ecigi a kezdetektől

2169

Hon Lik gyógyszerész , 2000-ben, az édesapja elvesztése után támadt ötletét, 2003-ban kezdték el forgalmazni, a modern elektromos cigi formàjàban. Ez a cigarettázás dohànymentes változata, az égés káros hatásai nélkül. S bár már több mint tíz éve terjedt el világszerte, valójában az ecigi kifejlesztésének majdnemhogy egy évszázados története van. Az első változatát még Joseph Robinson találta fel az 1900-as évek elején. Pontosabban 1927-ben mutatta be elöszőr találmányát, majd 1930-ban elfogadták szabadalmát és forgalmazni kezdték.

Elképzelései szerint , ez egy olyan készülék, mely gyógyhatású keverékek párologtatására alkalmas, majd gőz formájában belélegezhető az égés káros hatásai nélkül, dohányosok számára. Az elektromos párologtató nevet adta neki. Nem sokkal később, 1963-ban , Herbert Gilbert gondolta ezt tovább, és fejlesztette ki a füst és dohánymentes cigarettázás fogalmàt a dohányzás alternatívájaként. A koràbbiakban is említett, az 1951 szeptemberében született Hon Lik volt az, aki behozta mégis a köztudatba az ecigit. Édesapja a cigarettázás áldozataként távozott az élők sorából, ami nagyon megviselte őt, és nagy dohányos révén meg is ijesztette. Elmondása szerint, álmában rajzolódott ki benne ez a nagyszerű ötlet, amely mára már nagyon népszerű lett vilàgszerte. Las Vegasban volt helye, a modern elektromos cigaretta, első nyilvános bemutatójának, ahol több dijjal is jutalmazták eme találmányt.
Európában 2006-ban lehetett előszőr megvásárolni, majd egy évvel késöbb , az Egyesült Államokban is forgalomba került. Azóta, számtalan márkájú és formájú ecigit piacra dobtak már. Ez egy kitünő készülék, amely sokaknak segített, és még segíthet a dohányzásról való leszokásban, ennek ellenére, viszonylag hamar elkezdték korlátozni a forgalmazását, árusítását, használatát is, az Államokban majd őket követve nálunk is.

/>

HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLÁS

MEGOSZTÁS